Salat aias ja köögis
Salatitaimede vastu on inimkond huvi tundnud juva aastatuhandeid. Paljud neist taimedest olid algselt tuntud vaid ravim- või maitsetaimedena ning alles hiljem hakati neid tarvitama ja viljelema köögiviljadena. Salatitaimedega on viimastel aastakümnetel tehtud väga ulatuslikku ja tõhusat arendustööd, mille tulemusena on saadud palju uusi tähelepanuväärseid vorme ja sorte. Nende tutvustamisele on käesolevas raamatus pühendatud rohkesti ruumi. Salatitaimi kasutatakse peamiselt toorelt, see tähendab, et toidulauale peaks nad jõudma koristamisest arvates võimalikult pea. Seepärast on just salatitaimede viljelemine koduaedades eriti oluline. See on ka hõlbus, sest seda saab korraldada üsna väikesel maalapil. Autorid loodavad, et raamatus toodud näpunäited aitavad kaasa laiendamaks aedsalati kõrval ka vähemtuntud ja -levinud salatitaimede viljelemist ning suurendada nende tarbimist
PS! Konkreetse raamatu seisukord on kirjas parameetrite all.
Raamatu pilt võib olla illustratiivne (ei pruugi olla täpselt sama eksemplar).
Raamatute seisukordade kirjeldus
.