Nõukaaegset nostalgiat
Käesolev raamat sisaldab retsepte külmade ja kuumade lihatoitude valmistamiseks, käsitledes neid lihaliikide järgi. Liha toitaineline koostis, vitamiinide ning mineraalainete sisaldus on tootud tabelitena. Liha kaalu muutumine toiduvalmistamisel on antud kehtivate, läbiproovitud normatiivide alusel. Et paljud liha töötlemise põhivõtted eri lihatoitude valmistamisel korduvad, on eraldi käsitletud sageli rakendatavaid toiminguid liha töötlemisel. Omaette peatükk on lihatoitudele sobivatest maitseainetest. Iga toidurühma algul on antud olulisemad andmed vastava lihaliigi ning selle kasutamise kohta. Iga toidu puhul on nimetatud selle juurde kõige sobivamad kastmed ning lisandid, kuid neid võib igaüks suvaliselt muuta. Retseptid on enamasti neljale inimesele, praed ja rulaadid 6-8 inimesele.
Nagu oma loomingus enamasti, nii käsitleb autor ka selles romaanis tänapäevaprobleeme. Peategelaseks on kaks keskikka jõudnud naist, kes on mitmesugustel põhjustel jäänud üksikuks. Kujutades nende käekäiku, rõhutab autor töörõõmu ja kindlate eesmärkide tähtsust inimese elus.
Antoloogia Fr. R. Kreutzwaldi nimelise Kirjandusmuuseumi rahvapärimuslike materjalide põhjal. Und näeb iga inimene, mõni harva, mõni tihti, ja üksikud unenäod jäävad eriti eredalt meelde, tundudes oma selguse tõttu peaaegu reaalsetena. Niisugustel unenägudel on läbi aegade arvatud meie tuleviku seisukohalt kindel tähendus olevat. Sellest, missuguseid seletusi on meie esiemad ja -isad unes nähtule otsinud-leidnud, vestabki käesolev raamat.