Joogid
Liköörid. Aromaatsed, magusad, ahvatlevad
Kõike saab ise teha. Isegi likööre. Kusjuures siis ei tule need ju liiga magusad. Või vastupidi, kui poeliköörid tunduvad magususe poolest asjatult tagasihoidlikud, tulevad isetehtud keelekasted just nii toekad kui kulub. Ja ei ole nii, et likööri sisse kõlbab panna vaid puuvilju ja marju. Võib ka näiteks maitsetaimi ja isegi lilli. Vähese fantaasiaga ja eksperimenteerimishimuta inimestele pole soovitatav
6,00 €
Mahlad
Autor:
Kara M. L. Rosen
Väsinud ja tuhm nahk? Uneprobleemid? Stress?
Raamatus on 50 retsepti, mille järgi valmistatud maitsvad ja toitvad mahlad mõjuvad kehale ja vaimule kosutavalt. Toitumiseksperdid jagavad ka kasulikku informatsiooni tervenemise ja mahlade kohta nii neile, kes plaanivad järgida ranget puhastumisprogrammi, kui ka neile, kes tahavad puu- ja köögiviljade tarbimist suurendada.
5,00 €
Õlleraamat
Autor:
Ülo Mallene
Meie esivanemad on alati meelsasti õlut joonud. Samas ei ole meil siiani ilmunud sellist väljaannet, kus oleks sees kogu õlle ajalugu, tuntumate õlleliikide ja -sortide iseloomustus ja tutvustus ning valmistamise kirjeldus. Vähe teame ka õllekultuurist traditsioonilistes õllemaades. Seda tühikut püüabki käesolev raamat jõudumööda täita. Värvilistelt illustratsioonidelt leiate eesti õllesordid, lisaks on kirjas mitmesugused rekordid, naljad, ütlemised ja vanasõnad õlle kohta.
6,50 €
Sahver. Joogid. Siirupid, kaljad, limonaadid, õlled, veinid, liköörid
Jookide maailm on lai ja avastamist väärt. Raamatu autorite Tuuli Mathiseni ja Martin Hansoni valikus on turgutavaid toonikuid, jahutavaid suvejooke, vürtsiseid talviseid soojendajaid, toitvaid nesteid, aga ka joovastavaid jooke. Kel tühjad jooginõud nõutult riiulil seismas, leiavad sellest raamatust kindlasti igale anumale sobiva sisu – ehk mõne vana tuttava, aga ka seni proovimata ja katsetamist väärt joogi.
6,50 €
Toit ja vein
Autor:
Boteler Alison
Veiniga kokkamine on lihtne, kiire, lõbus ja mitmekülgne! Kes oleks osanud arvata, et vein võib olla roogade ülimalt mõnus koostisosa, mis annab lihtsatele toitudele tohutult juurde? Peaaegu ei leidugi sellist toitu, mida vein paremaks muuta ei suudaks. Võid seda kasutada nii liha marineerimiseks, hautiste maitsestamiseks, eelroogadele särtsu lisamiseks kui ka kalale, kanale, pastale või juurviljadele lisatavate kastmete parandamiseks. võid muuta magustoidud hetkega argisest pidulikuks. Toidule tilga veini lisamisega muutub ka kõige tagasihoidlikum toit peeneks restoranieineks. Proovi mõnda neist retseptidest juba täna! ¤ Brie jõhvika-portveinikastmes ¤ Kõrvitsasupp madeiraga ¤ Coq au Vin Blanc ¤ Karjasepirukas šerriga ¤ Kana rosmariini ja Chardonnay´ga ¤ Miriniga glasuuritud lõhe ¤ Portveinis keedetud pirnid
5,00 €