Joogid
500 aastat Eesti piirituse tootmist. 500 years spirits production in Estonia
Autor:
koostaja Marat Gainullin
Esimesed kirjalikud ülestähendused viinast Eestis pärinevad 1485. aastast, mil pruulijate Revali Suurgildi poolt anti välja seadus, mis keelas linnalähedaste asulate elanikel linnas viina müüa. Seda aastat loetakse piirituse valmistamise algusaastaks Eestis. Müügiks võisid viina valmistada üksnes Suurgildi liikmed, kaupmehed ja nende lesed.
Raamat annab ülevaate piiritusetootmise ajaloost Eestis minevikus ja kaasajal.
18,50 €
12,95 €
Hr Korkmani kokteilisegaja käsiraamat
Autor:
Korkman
Kokteilisegaja on võlur, kes omal salapärasel moel teaduse ja kunsti ühendab ning otsekui imeväel meeliülendavaid jooke valmistab. Eredate värvide lummus, veetlevad aroomid ning osavalt sobitatud maitsekombinatsioonid teevad kokteilisegamisest naudingu, millele on raske vastu panna. Võluriks võite saada ka teie, armas lugeja, liites sellest raamatust saadud oskused oma fantaasiaga. Sellest käsiraamatust leiate üle 1200 kokteiliretsepti, kõige kuulsamatest kõige eksootilisemateni. Illustratsioonid retseptide juures juhendavad teid kokteili valmistamisel ning serveerimiseks sobiva klaasi valikul.
8,50 €
Lihtne õlletegu
Autor:
Jaan Kask
Õlu on vee ja tee järel üks maailma populaarsemaid ja tõenäoliselt ka vanemaid jooke. Eestiski on koduõlle valmistamise traditsioon pikk ja moodustab olulise osa meie rahvakultuurist ja ajaloost. Alates 13. sajandi keskpaigast hakkasid siinsetesse suurematesse asulatesse tekkima ka pruulikojad ja peagi muutus õlu niivõrd igapäevaseks, et sellega maksti isegi trahve. Algajale pruulijale mõeldud käsiraamat „Lihtne õlletegu" kirjeldab tänapäevast kodust õlletegu algusest lõpuni, alates vajaliku riistvara kirjeldamisest ja lõpetades pudelitesse villimisega. Lisaks leiab raamatust erinevaid õlleretsepte nii maltoosast kui ka linnastest pruulimiseks ning ka nõuandeid õlle serveerimiseks ja toitudega sobitamiseks.
4,00 €
Maitsvad elamused
Autor:
koostaja Aita Nurga
Kordaläinud pidusöök on elamus, mida jagatakse lähedaste ja sõpradega. Õnnestunud retsepte antakse edasi põlvest põlve. „Maitsvad elamused" pakub haaravaid lugusid eri maade toidukultuurist, jagab retsepte ja põhjalikke näpunäiteid eriliste toitude valmistamiseks ja jookide valimiseks. Samuti tutvustatakse Eesti mõnusaid söögikohti ja intervjueeritakse tippkokkasid.
5,00 €
Õlle tervistav jõud
Autor:
Heidelore Kluge
Õlu pole mitte ainult tuntud ja armastatud keelekaste, vaid ka tervislik jook. Juba aastatuhandeid on õllest lugu peetud. Viimased teadusuuringud on tõestanud, et õlu on palju tervislikum rüübe, kui seni arvati. Õlu tugevdab organismi ja parandab une kvaliteeti; leevendab närvilisusest ja stressist tulenevaid vaevusi; suurendab maomahla eritumist ja tõhustab neerude tööd ning aitab ennetada eesnäärmehaigusi. Raamat pakub põhjalikku ja mõneti üllatavat teavet nii kesvamärjukeses sisalduvate ainete ja õlle raviomaduste kui ka humalavee valmistamissaladuste ja õllepruulimise ajaloo kohta. Lisaks leiab raamatust põnevaid toiduvalmistamise retsepte ning nippe, kuidas kasutada õlut kosmeetilise vahendina.
10,00 €
Tervislikud joogid kiiresti ja maitsvalt
Autor:
Cecilia Lundin
Puuviljadest ja marjadest valmistatud ning jogurti, mahla või mineraalveega segatud tervislikud joogid lõhnavad ja maitsevad hästi. Enne või pärast sööki on sobilik näiteks kiivijook, hommikul maitseb kõige paremini üks smoothie, suvises kuumuses verandal istudes naudi jääkülma köögiviljajooki, ning oote juurde maitse vahutavat piimakokteili.
5,00 €
Vein
Raamat tutvustab lähemalt maailma kuulsamaid veine ning pakub nende kõrvale ideid hõrgutavate roogade valmistamiseks. Õpetatakse tõlgendama veini tunnuseid – eristama lõhna, maitset ja värvust. Oluline on veini õigesti käsitleda alates korgi eemaldamisest ning lõpetades serveerimisega. Vaadeldakse, milliseid saladusi peidab etikett, õpetatakse lugema veinikaarti. Raamatu abiga on hõlbus valida õige vein roa juurde või õige vein roa valmistamiseks.
10,50 €