Parimad jõuluhõrgutised
PS! Konkreetse raamatu seisukord on kirjas parameetrite all.
Raamatu pilt võib olla illustratiivne (ei pruugi olla täpselt sama eksemplar).
Raamatute seisukordade kirjeldus
.
Autor:
Arja Lindstedt
Tarneaeg:
3-5 päeva
Parameetrid
Raamatu seisukord | hea |
Autor | Arja Lindstedt |
Ilmumisaasta | 1995 |
Keel | eesti |
Kirjastus | Sinisukk |
Lehekülgi | 117 |
Tõlkija | Marie Esko |
Sarnased tooted
Praktiline perenaine. Maitsvat ja tervislikku teie söögilauale
"Praktiline perenaine" on kokkuvõtlik kirjutis, et meelde tuletada paremaid ja praktilisemaid vanavanaemade ja vanaemade aegseid sissetegemise ja muid söögivalmistamise nippe. Raamatu koostamise üheks ajendiks oli rõhuasetus vanadel õpetustel, mis kokkuhoiul ja kogu toidu äratarvitamisel põhinevad. Siit raamatust leiategi hulgaliselt näpunäiteid, kuidas ise endale kodus kulinaariaosakond korraldada ja kergelt perele pärast pikka päevatööd lauale panna korralik söömaaeg. Oleme raamatus rõhku pannud lisaks hoidistamisele ka sügavkülmutamisele ja lisanud nii klassikaliste kui ka põnevamate toitude retsepte, sest tihti võib ju ette tulla, et keldris-sügavkülmas on üht-teist varuks, kuid valmistada tahaks sellest midagi erilist.
8,00 €
Aias sajab saia
Autor:
Lia Virkus, Siire Vanaselja
Elustiiliraamatu "Aias sajab saia" autorid Lia Virkus ja Siire Vanaselja viivad lugeja tervet aastat hõlmavale aiaringile, märkama selle rõõme ja võimalusi nii kaunil maikuul kui nukras novembris.
Kui toiduvõlurist Lia ja loova loomuga rohenäpust Siire kokku liita ning laiali lahutada, saaks ilmselt kaks keskmist kokka-aiahoolikut. Õnneks pole säärane tehe võimalik ning nii on mõlemad autorid saanud raamatusse panna oma parimad teadmised ja isiklikud kogemused.
Siire on enda meelest maailma kõige laisem aednik, ometi on tema lumest lumeni õitsev aed mõne külalise arvates liigagi korras. Raamatus jagabki ta kuust kuusse praktilisi näpunäiteid, kuidas ta seda teeb, ja innustab lugejaid loovaid lahendusi otsima. Ikka selleks, et aiarõõm ei kaoks.
Lia pakub retsepte ning nippe, kuidas kõik see hea ja parem, mis meie aedades ja aiaservades kasvab, toiduks saab. Tooraineid jagub kapsast ja karulaugust sireliõite ja suvikõrvitsani!
On vana head köögiklassikat ja retsepte, mis üllatavad ning panevad nii mõndagi taime teise pilguga vaatama. Proovige kasvõi võilillemett ja pojengivett!
Mõlemad autorid tegid lahti nii oma aia värava kui käisid ka teiste aedu uudistamas. Millised lood neis aedades peituvad, kes seal kasvavad ja kas külaliste kooki ka pakuti, selgub juba raamatus.
33,00 €
Taimsed pärimustoidud
Autor:
Anniina Ljokkoi, Liisa Kaski
Avastusretk vanade taimetoitude juurde toob välja põnevaid fakte rahva toitumisest läbi ajaloo. Kas teadsite, et taimsed piimad on iidvana leiutis? Soomes ja Eestis on joodud kaera- ja kanepipiima juba sadu aastaid ning rukkijahust on valmistatud hapurokka. Meie toidupärimuses on olemas ka kaerakile, kodune vaste kaerajogurtile, mida osatakse valmistada veel tänapäevalgi. Lõuna-Eestis on hinnatud kõrgelt kanepiseemneid ja nendest valmistatud kanepitempi. Mitmeid roogasid on vanarahvas aga keetnud ja hautanud ubadest, hernestest ja läätsedest.
Lisaks korilaste ürgsetele toitudele ja siinsele talupojaköögile tõstab raamat uhkelt lauale ka välismaised toidud, millel on kindel koht meie toidupärimuses, nagu riisipuder kuivatatud puuviljadega, piparkoogid eksootiliste maitseainetega ja mandlipüreesupp safraniga. Toiduainete päritolu ja kultuuriajalugu lahti harutavad artiklid tuletavad meelde, et nii sool kui ka kartul, meie igapäevased toiduained, on tegelikult võõra päritoluga.
Retseptide kõrval pakub raamat ka põnevat lugemist toidukultuurist ja selle kujunemisest Eestis ja lähiümbruses. Olulise osa raamatust moodustavad Tuuli Mathiseni fotod, mis äratavad ellu toidud, mis on tänaseks juba unustuse hõlma vajunud.
24,50 €
Mees 5. Köögikurat
Autor:
Herkki Ruubel
Raamat, mida sa praegu käes hoiad, on aus ja karm sissevaade Eesti tipprestoranide tagatubadesse. Kui inimene on söögisaalis, ei kujuta ta tihtipeale ette, mis elu teisel pool pöörduksi käib. See on hullumeelne segu
komöödiast ja tragöödiast. Ning mis mõtted tegelikult liiguvad sel ajal teenindajatel ja kokkadel peas, kui nad üritavad teile pakkuda alatiseks meeldejäävat toidukogemust? See siin on minu lugu toidumaailma elust ja valust!
HERKKI RUUBEL
10,00 €