Maire Suitsu
Suur piimaraamat
Autor:
Maire Suitsu
Piimaraamatu esimene pool on pühendatud neile, keda köidab kodumeieri põnev amet. Põhjalikud juhendid õpetavad tegema hapendatud piimasaadusi, kodujuustu, mitmel erineval moel kohupiima ja sõira, aga ka fetat, ricottat ja mascarponet ja veel palju muudki põnevat. Kõike pakutut saab teha üllatavalt lihtsalt ja ilma mingite eriliste abivahenditeta, kusjuures kõik õnnestub ühtviisi hästi nii talupiimast kui ka poepiimast. Retseptiosas on piimasaadusi pruugitud koduses menüüs, alustades suppide, eine- ja lõunaroogadega, jätkates lahtiste pirukatega ning lõpetades magusaga ahjust ja pliidilt, külmade ja külmutatud järelroogade, jäätiste, segujookide ning kümnete magusate ja soolaste kastmetega.
10,00 €
Suur õunaraamat
Autor:
Maire Suitsu
Õuna passib patta panna ja lauale kanda tuhandel ja ühel moel. Õunaraamatu retseptivaramu algab külmroogadega ning jätkub lõunaroogade, mitmete lisandite, putrude-pannkookide ja argiste küpsetistega. Asjaliku kõhutäite järel tulevad magusad ahvatlused – kümned külmad ja kuumad järelroad, enam kui sada magusat küpsetist ja paarkümmend toredat torti. Tagatipuks maiustused ning erineva kasutusotstarbe ja kangusega joogid.
Eripeatükk raamatu lõpus sisaldab niihästi isuäratavaid magusaid kastmeid õunaroogade juurde kui ka õunast endast tehtud magusaid lisandeid ja kaunistusi.
Ubinate hoidistamiseks on pakkuda tervelt üksteist erinevat viisi. Lisaks tavapärastele moosidele-kompottidele saab juhatust ka õunte hapendamiseks, siidri ja õunaäädika pruulimiseks, õunakile ja õunavõide tegemiseks. Nii hoidiste kui ka teiste õunaraamatu roogade asjalikud ja selged juhised koos põhireeglite ülekordamisega tagavad õnnestumise igale tegijale.
9,00 €
Kastmed
Autor:
Maire Suitsu
Raamatust leiab kaunite piltidega nii liha, kala, pasta, salatite kui ka järelroogade juurde sobivad kastmed. Täpsed juhised, kuidas teha Hollandi, Itaalia, Mehhiko, Kagu-Aasia kastmeid. Iga roog on täpselt nii hea kui selle juurde kuuluv kaste.
4,00 €