Tooted
Anthony Bourdain oli mitmes mõttes haruldane kokk. Ta töötas ennast nõudepesijast New Yorgi moodsa restorani peakokaks ja kirjutas sellest siis käesoleva raamatu. Raamat sai suurepärase vastuvõtu osaliseks, sellest vaimustusid nii lugejad kui ka kriitikud. Pärast seda on ta kirjutanud veel mitu raamatut ning juhtinud kokasaateid Travel Channelis ja Food Networkis.
„Avameelselt köögist” räägib sellest, kuidas algas ja kulges Bourdaini kokakarjäär. Kuulsusest ja glamuurist oli asi kaugel, kui ta nõudepesijana viletsavõitu kalarestoranis tööd sai. Et ta oli aga lapsest saadik kokaks saada tahtnud, siis õppis ta ahnelt ja väsimatult ning kohanes selle kummalisevõitu maailmaga, mis tema ees avanes. Tema köögilugudes leidub provintsirestoranide värvikaid tegelasi, New Yorgi peenemate söögikohtade töötajaid ja kliente, narkoärimehi ja reisidel kogutud muljeid Jaapanist ja Prantsusmaalt.
Seda väljaannet on täiendatud Anthony Bourdaini märkustega, mis pärinevad 2012. aastast. Lisandunud on autori ees- ning järelsõna.
3. trükk
Alan Marcuse "Tänavatest ja tähtedest" on poeetiline ja sügava mõttesisuga teos, mis käsitleb Hollywoodi filmimaailmas töötavate inimeste elu. Raamat loob intiimse ülevaate inimeste igapäevastest kogemustest, kes elavad ja töötavad selles kunstlikus, säravas, kuid tihti ka kurnavas maailmas, kus fantaasia ja reaalsus on tihti segunenud.
Marcus uurib, kuidas need inimesed – näitlejad, režissöörid, stsenaristid, tehnikud ja muud filmiinimesed – eksisteerivad oma unistustes ja tõekspidamistes, samas, kui nad püüavad saavutada edu või toime tulla oma isiklike katsumustega. Tõde ja illusioon, lavastatud maailm ja tegelik elu põimuvad, tuues esile igavese küsimuse inimeste otsingutest tähenduse ja tõe järgi.
Raamat on täis poeetilisi ja tihti mõtlemapanevaid kirjeldusi, mis toovad esile Hollywoodi glamuuri taga peituva inimlikkuse ja selle, kuidas iga inimene püüab oma tee leida täiuslikkuse ja unistuste vahel, mis on sama habras kui need filmikaadrid, mida nad loovad.